wartos

Dina taun 1960an kusabab aya penemuan pabrik diagonal tilu jangkung énggal (katelah pabrik Transval), metode ieu parantos maju gancang. Pabrik énggalna dicirikeun ku rotasi gancang inlet ka tukangeun rak péngkolan anu robih ngagolérkeun Angle, sahingga nyegah buntut tina ngabentuk segitiga anu ngajantenkeun ngahasilkeun produksi babandingan diameter luar ka kandel témbok dilegaan ti 12 dugi ka 35, anu henteu ngan ukur tiasa ngahasilkeun tabung anu dipinding ipis, tapi ogé ningkatkeun kapasitas produksi.

Metodeu tradisional pipa jacking nyaéta billet anu dibor ku tekanan cai sareng diperpanjang janten cangkir wol ku tabung gulung silang anu mandrel panjang dilebetkeun kana handapeun cangkir kapilér ku rod dorong sareng teras dikirangan ngalangkungan séri liang gulung leutik - tipe mati pigura, luhur digulung kana tabung. Metode produksi sapertos ieu gaduh kirang investasi pikeun alat-alat sareng tiasa dianggo pikeun billet casting kontinyu, tiasa ngahasilkeun diameter dugi ka 1070mm, kandel témbok dugi ka 200mm tina pipa tambahan anu kandel, tapi efisiensi produksi low, témbok kandel, panjang pipa pondok ti efisiensi. Saatos mecenghulna prosés CPE anyar, tabung kosong anu perforated ku cross rolling sareng ngalegaan kana tabung ku rolling luhur saatos nutup, anu ngungkulan padika tradisional.

Sababaraha kakirangan produksi pipa seamless parantos janten metode kauntungan ékonomi anu langkung saé.
Dina produksi pipa ékstrusi, bilét buleud anu dikupas mimiti diturutan atanapi diéstasi teras dipanaskeun ku induksi mandi uyah dipanaskeun, sareng permukaan jero dilapis ku pelumas sareng didamel kana extruder, ngalangkungan liang die sareng ngalangkungan logam celah annular antara mandrel diperes kana tabung waja.

Hal ieu utamina dianggo pikeun produksi pipa superalloy palastik rendah, pipa bentuk khusus, pipa komposit sareng pipa warna logam pipa, sareng sajabana. Metode ieu ngagaduhan seueur produksi, tapi ngahasilkeun rendah. Dina taun-taun ayeuna, kusabab bahan kapang, pelumas, laju ékstrusi sareng sajabana parantos ditingkatkeun, produksi pipa extrusion ogé parantos dikembangkeun.

Tabung gulungan coil panduan ogé disebat tabung kapilér berlubang Diessel kalayan tabung baja témbok ipis mandrel panjang digulung dina pabrik pelat panunjuk. Pabrik mirip sareng dua - pukulan salib - gulung tinggi kecuali pelat pituduh tetep dirobih janten pelat pituduh aktif Salaku produksi mandrel panjang, tabung baja témbok jero lemes, sareng henteu aya corétan; Tapi biaya alat ageung, saluyukeun komplek. Hal ieu utamina dianggo ngahasilkeun 150mm tabung baja diaméter luar pikeun panggunaan umum di handap ieu. Ayeuna, jarang dianggo sareng teu gaduh prospek pangwangunan anu hébat.

Produksi tabung berputar bakal datar atanapi kosong tina mesin puteran ngalangkungan salah sahiji atanapi langkung pipa anu didamel pinding témbok ipis-témbong. Persis tinggi, sipat mékanis anu saé, rupa-rupa diménsi, tapi épisiénsi produksi kirang. Terutama dianggo dina produksi non pipa baja logam -ferrous, tapi ogé beuki seueur dianggo dina produksi.

Pipa waja. Kecuali alat-alat rumah tangga, wadah kimia sareng bagian mesin, seueur dianggo dina industri militér.
Dina taun 1970an, ngagunakeun metode putaran anu kuat parantos tiasa ngahasilkeun diameter pipa dugi ka 6000mm, diaméter sareng ketebalan témbok babandingan langkung ti 10000 diameter ageung pipa ipis pisan sareng kelengkapan pipa bentukna.
Rolling tiis, produksi gambar tiis pikeun produksi témbok ipis diaméterna alit, presisi sareng pipa waja bentuk khusus. Fitur produksi rawat mangrupikeun prosés siklus multi-prosés.

Dina 1960-an, éta mimiti ngembangkeun arah-speed tinggi, multi-garis, stroke panjang sareng tube panjang kosong. Salaku tambahan, pabrik gulung pipa tiis-roll leutik ogé parantos dikembangkeun, anu utamina dianggo pikeun produksi pipa waja presisi ipis pisan sareng ketebalan témbok kirang ti 1mm. Alat-alat rolling tiis nyaéta rumit, pamrosésan alat sesah, sareng ragam sareng spésifikasi henteu fleksibel. Prosés gabungan tina rolling tiis sareng gambar tiis biasana diadopsi, nyaéta, témbok mimiti dikirangan ku tiris tiis pikeun kéngingkeun deformasi ageung, teras sababaraha ragam ukuran diala ku kisi gambar anu tiis.


Waktos Post: Nov-23-2020