wartos

1. Klasifikasi ku metode produksi
(1) Pipa mulus - pipa anu digulung panas, pipa anu digulung tiis, pipa anu digambar tiis, pipa ékstrusi, pipa jacking (2) Pipa las (a) Numutkeun prosésna - pipa las arc, pipa las résistansi (frékuénsi luhur, frékuénsi handap) , pipa las gas, pipa las tungku (b) numutkeun garis las - pipa las langsung, pipa las spiral.

A. Panas digulung pipa waja seamless: panas digulung sabalikna tina tiis digulung, anu digulung handapeun suhu recrystallization. Panas ngagulung ngagugulung luhur suhu recrystallization.
Adavantage: tiasa ngancurkeun organisasi casting ingot, nyaring sisikian waja sareng ngaleungitkeun cacat tina struktur mikro, anu ngajantenkeun gugus waja caket gravitasi, kinerja mékanis ningkat. Perbaikan ieu utamina katingali dina arah anu ngagolkeun, supados baja henteu isotropik langkung panjang dugi ka tingkat anu tangtu, gelembung, retakan sareng kelonggaran anu kabentuk nalika tuang ogé tiasa dilas handapeun suhu sareng tekanan anu luhur.

B. pipa baja anu digulung tiis: Pipa seamless anu digulung tiis (GB3639-2000) dianggo pikeun struktur mékanis sareng alat-alat hidrolik kalayan akurasi dimensi luhur sareng méja
Tabung baja seamless digambar atanapi tiis digulung tiis kalayan permukaan anu saé.
Kaunggulan: éta tiasa ngancurkeun struktur casting tina ingot waja, nyaring gandum tina waja, sareng ngaleungitkeun cacat tina struktur mikro, sahingga struktur mikro tina waja tiasa janten kompak sareng sipat mékanis tiasa ditingkatkeun. Perbaikan ieu utamina katingali dina arah ngagulung , Sangkan bajana henteu deui isotropika dugi ka sababaraha batas; Gelembung, retakan sareng kelonggaran anu dibentuk nalika tuang ogé tiasa dilas dina suhu sareng tekanan anu luhur.

Pipa ékstrusi: kosong pipah tabung disimpen dina silinder ékstrusi katutup, sareng rod perforated ngalih sareng rod ékstrusi pikeun ngadamel bagian ékstrusi extrude tina liang maot anu langkung alit. Cara ieu tiasa ngahasilkeun pipa waja kalayan diaméter leutik.

Adavantage: Kalayan kompak logam anu hadé sareng struktur seragam, éta cocog pikeun produksi ampir sadaya jinis tabung waja, khususna pikeun produksi alloy tinggi, waja non-deformable sareng sagala jinis tabung bagian silang khusus-bentuk. Kusabab kaunggulanana, produk pipa baja anu diekstrusi panas gaduh prospek aplikasi anu henteu tiasa digentoskeun dina bidang high-end sareng konci ékonomi nasional sapertos industri militér, kakuatan nuklir, kakuatan termal, penerbangan, pertambangan, sumur minyak sareng industri pétrokimia. Upaya nalungtik sareng ngembangkeun kinerja tinggi, eusi téknologi luhur sareng nilai tambah tinggi produk pipa baja extruded panas, pikeun ngamajukeun pamekaran téknologi pipa baja high-end nasional sareng nguatkeun kakuatan ékonomi komprehensif ngagaduhan hartos anu jauh

3. Klasifikasi dumasar bentuk bagian
(1) Tabung baja bagian saderhana - tabung waja buleud, tabung baja pasagi, tabung baja elips, tabung baja segi tilu, tabung baja héksagonal, tabung waja intan, tabung waja segi wolu, tabung waja semisircular, sareng tabung baja bagian kompléks séjén (2) tabung baja héksagonal henteu sami, tabung waja bentuk quint lima-lobus.
Pipa, tabung waja cembung ganda, tabung waja cekung ganda, tabung baja siki melon, tabung baja kerucut, tabung waja bergelombang, tabung baja kotak banting, sajabana.
4. Klasifikasi ku kandel témbok - tabung waja témbok ipis, tabung waja témbok kandel.
5. Klasifikasi ku panggunaan - pipa, alat termal, industri mékanis, minyak bumi, pangeboran géologis, wadah, industri kimia, tujuan khusus, anu sanés.


Waktos Post: Nov-17-2020