wartos

Pipa pasagi mulus mangrupikeun jinis waja panjang kalayan bagian kerung sareng henteu aya sendi di sakurilingna. Pipa baja kalayan bagian kerung seueur dianggo pikeun ngantunkeun cairan, sapertos ngalaksanakeun minyak, gas alam, gas, cai sareng sababaraha bahan padet. Dibandingkeun sareng waja buleud sareng waja padet anu sanés, tabung waja mangrupikeun jinis baja bagian ékonomi kalayan kakuatan anu sami flexural sareng torsional sareng beuratna langkung enteng. Hal ieu seueur dianggo dina pembuatan bagian struktural sareng bagian mékanis, sapertos pipa bor minyak, poros transmisi mobil, pigura sapédah sareng Parancah baja anu dianggo dina pangwangunan. Ngagunakeun tabung waja pikeun ngajantenkeun bagian-bagian cincin tiasa ningkatkeun panggunaan bahan, mempermudah prosés pembuatan sareng ngahémat bahan sareng waktos pengolahan, sapertos ngagulung bantalan bushing.

Ayeuna, pipa waja parantos seueur dianggo pikeun ngadamel cincin sareng leungeun baju jack. Pipa baja atanapi macem-macem senjata konvensional bahan anu teu diperyogikeun, laras gun, laras kana pipa waja pikeun didamel. Tabung baja tiasa dibagi kana tabung buleud sareng bentuk khusus tabung numutkeun bentuk daérah cross-sectional. Kusabab bunderan ngagaduhan daérah anu pangageungna kalayan kurilingna sami, langkung cairan tiasa diangkut dina tabung sirkular. Salaku tambahan, nalika bagian annular ngagaduhan tekanan radial internal atanapi éksternal, kakuatanna langkung seragam, janten kaseueuran tabung waja mangrupikeun tabung buleud. Nanging, pipa sirkular ogé ngagaduhan batesan, sapertos dina kaayaan bending pesawat, pipa sirkular henteu kuat sapertos kuadrat, kakuatan bending pipa persegi panjang, sababaraha kerangka mesin pertanian, waja sareng kai jati, sareng sajabana, biasa dianggo kuadrat, pipa persegi panjang. Pipa waja bentuk khusus sanésna kalayan bentuk bagéan anu béda diperyogikeun numutkeun béda-béda Paké.

Métode pembuatan
Numutkeun ka padamelan produksi anu béda tiasa dibagi kana pipa gulung panas, pipa gulung tiis, pipa gambar tiis, pipa ékstrusi sareng sajabina.
1.1. Tabung seamless panas-digulung umumna dihasilkeun dina pabrik pipa mandiri. Billet tabung padet dipotong-motong bagian saatos inspeksi sareng permukaanna diberesihan
Panjang anu diperyogikeun kedah dipuseurkeun dina tungtung tungtung ujung anu berlubang tina bilet tabung, teras dikirim ka tungku pemanasan pikeun pemanasan sareng perforasi dina puncher. Dina waktos anu sami
Rotasi teras-terasan sareng ka payun, dina aksi roller sareng sirah, kosong di jero laun ngawangun rongga, katelah tabung kapiler. Teras kirimkeun ka rolling otomatis
Rolling teraskeun dina pabrik pipa. Tungtungna, ketebalan témbok disaluyukeun ku sadaya mesin sareng diaméterna ditangtukeun ku mesin ukuran pikeun minuhan sarat spésifikasi. Paké kontinyu pipa rolling

Produksi pipa baja seamless panas digulung mangrupikeun padika anu maju.

1.2. Pikeun pipa seamless anu langkung alit sareng langkung saé kualitasna, rolling tiis, gambar anu tiis atanapi kombinasi duana kedah diadopsi.
Métode. Rolling tiis biasana dilakukeun dina pabrik dua-luhur. Tabung waja mangrupikeun liang bunder dina alur sirkular kalayan sirah anu tumpeng sareng bagian variabel.
Rolling tengah. Gambar tiis biasana dilakukeun dina 0,5 ~ 100T tunggal ranté atanapi ranté dobel mesin gambar tiis.

1.3 Dina metoda ékstrusi, kosong pipah dipanaskeun disimpen dina silinder ékstrusi katutup, sareng rod perforated sareng rod ékstrusi ngalih babarengan pikeun ngajantenkeun
Ékstrusi dikaluarkeun tina liang paéh anu langkung alit. Cara ieu tiasa ngahasilkeun pipa waja kalayan diaméter alit.

2. Tés komposisi kimia
2.1 Tabung seamless domestik disayogikeun numutkeun komposisi kimia sareng sipat mékanis, sapertos bahan: 10, 15, 20, 25, 30, 35, 40, 45 Astm a106 Astm a53
Komposisi kimia no. 50 waja kedah saluyu sareng kaayaanana GB / T699-88. Pipa seamless impor bakal ditilik numutkeun standar anu aya hubunganana dina kontrak.
Komposisi kimia 09MnV, 16Mn sareng 15MnV waja bakal saluyu sareng dibekelan GB1591-79.

2.2 Tingal kana bagian anu aya hubunganana sareng Metode Analisis Kimia GB223-84 pikeun Baja sareng Alloy pikeun metode analisis khusus.
2.3 Analisis Penyimpangan Tingal GB222-84 "Penyimpangan Diidinkeun tina Komposisi Kimia Sampel sareng Produk Anu Rengse pikeun Analisis Kimia Baja".

3. Pamariksaan kinerja fisik
3.1 Pipa seamless domestik disayogikeun sesuai kinerja mékanisme, baja karbon biasa numutkeun produksi baja GB / T700-88 kelas A (tapi kedah
Mastikeun yén eusi walirang henteu langkung ti 0,050% sareng eusi fosfor henteu langkung ti 0,045%), sipat mékanis na kedah sesuai sareng tabel GB8162-87
Jumlah anu ditangtukeun.
3.2 Pipa seamless domestik anu disayogikeun numutkeun tés hidrostatik kedah mastikeun tés hidrostostatik anu ditangtoskeun dina standar.
3.3 Pamariksaan fisik pipa seamless impor kedah dilaksanakeun numutkeun standar anu aya hubunganana sareng kontrak.
2.1. Pipa seamless seueur dianggo. Pipa seamless tujuan umum didamel tina waja struktural karbon biasa sareng struktur paduan rendah
Baja atanapi paduan baja struktural ngagulung, produksi pangageungna, utamina dianggo pikeun pangiriman pipa cairan atanapi bagian struktural.
2.2 Tilu jinis pasokan numutkeun béda-béda Maké: A. Pasokan numutkeun komposisi kimia sareng sipat mékanis; B. Pasokan numutkeun kinerja mékanis; C,
Disayogikeun ku uji hidrostatik. Pipa baja anu disayogikeun dina kelas A sareng B ogé bakal katerés kana uji hidrostatik upami éta dipaké pikeun nahan tekanan cair.
2.3 Pipa seamless pikeun tujuan khusus kalebet pipa seamless boiler, pipa seamless géologis sareng pipa seamless petroleum.
4. Jenis
4.1 Numutkeun metode produksi anu béda, tabung baja seamless tiasa dibagi kana pipa anu digulung panas, pipa anu digulung tiis, pipa anu digambar tiis, pipa ékstrusi, sareng sajabana.
4.2 Aya tabung bunder sareng tabung bentuk khusus numutkeun penampilanana. Salaku tambahan kana tabung pasagi sareng segi opat, tabung bentuk khusus ogé ngagaduhan tabung elips, Separuh buleudan, segitiga, héksagonal, cembung, bentukna quint, jsb.
4.3 Numutkeun kana bahan anu bénten, éta tiasa dibagi kana tabung struktur karbon biasa, tabung struktur alloy rendah, tabung struktur karbon kualitas luhur sareng simpang alloy Pipa konstruksi, pipa tahan karat, jst.
4.4 Numutkeun tujuan khususna, aya tabung ketel, tabung géologis, pipa minyak bumi, jst.

5. Spésifikasi sareng kualitas penampilan
Pipa mulus numutkeun kaayaanana GB / T8162-87
5.1. Spésifikasi: Panas digulung pipa diaméterna 32 ~ 630mm. Kandel témbokna 2.5 ~ 75mm. Rolling tiis (gambar tiis) diameter pipa 5 ~ 200mm.
Kandelna témbok 2,5 ~ 12mm.
5.2 Kualitas panampilan: permukaan jero sareng luar tina tabung waja moal ngagaduhan retakan, lipatan, gulungan, delaminasi, hairlines atanapi cacat parut
Sapanjang taun. Kalemahan ieu kedah dipiceun lengkep sareng ketebalan témbok sareng diameter luarna henteu kedah ngaleuwihan simpangan négatip saatos dipiceun.
5.3 Kadua ujung pipa waja kedah di potong sudut katuhu sareng burrs kedah dipiceun. Motong gas sareng motong gergaji panas diijinkeun pikeun tabung baja kalayan kandel témbok langkung ageung tibatan 20mm
Potong. Éta henteu tiasa dipotong ku perjanjian antara anu mésér sareng anu ngajual.
4.4 Kualitas permukaan tabung baja seamless anu digambar tiis atanapi tiis-digulung bakal ningali GB3639-83.
6. Pakét
Sakumaha ditetepkeun dina GB2102-88. Aya tilu jinis pipa waja bungkus: tali, pengemasan, tali minyak atanapi bungkus minyak. Tabung waja nyaéta Jalur panjang waja sareng bagian kerung sareng teu aya sendi di sakurilingna. Tabung baja kalayan bagian kerung seueur dianggo pikeun nyebarkeun cairan Pipa, sapertos anu mawa minyak, gas bumi, gas, cai, sareng bahan padet anu tangtu. Dibandingkeun sareng baja buleud sareng baja padet anu sanés, Mangrupikeun salah sahiji jinis waja cross-section ekonomis kalayan kakuatan anu sami sareng lentong sareng beurat enteng. Hal ieu seueur dianggo dina pembuatan bagian struktural sareng bagian mékanis.
Kayaning pipa bor minyak, poros drive mobil, pigura sapedah sareng Parancah baja anu dianggo dina pangwangunan. Bagian-bagian cincin tina tabung waja, Tiasa ningkatkeun panggunaan matérial, nyederhanakeun prosés manufaktur, ngahémat bahan sareng waktos pengolahan, sapertos cincin bantalan rolling, jack jack, jsb.
Ayeuna, pipa waja parantos seueur dianggo dina pembuatan. Pipa baja atanapi macem-macem bahan anu teu diperyogikeun senjata konvensional, laras bedil, laras, sareng sajabana
Pikeun ngadamel. Tabung baja tiasa dibagi kana tabung buleud sareng tabung bentuk khusus numutkeun bentuk daérah perintang. Kusabab perimeterna sami, permukaan bunderan
Volume maksimal, langkung cairan tiasa diangkut dina tabung sirkular. Salaku tambahan, bagian cincin disababkeun ku tekanan radial internal atanapi éksternal
Kakuatanana seragam, janten kaseueuran tabung waja nyaéta tabung buleud.
Nanging, pipa ogé ngagaduhan sababaraha watesan. Salaku conto, dina kaayaan tunduk kana tikungan pesawat, pipa na langkung tahan ka béngkok tibatan pipa kuadrat sareng pipa persegi panjang
Kakuatanna ageung, bingkai tina sababaraha mesin tani sareng ngalaksanakeun, jati kai waja ilahar dianggo kuadrat, tabung persegi panjang. Bagian silang sanés diperyogikeun numutkeun panggunaan anu béda-béda
Pipa waja ngawangun bentukna. Kedah dikaitkeun sareng rupa-rupa: pipa transfer cairan, pabrik ketel, rékayasa, pabrik pengolahan mesin.


Waktos Post: Nov-17-2020